Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Varens

Een van de populairste vaste planten voor zowel binnen als buiten zijn ons varens uit eigen kwekerij. We beschikken over een ruim aanbod varen soorten die vanwege hun unieke uiterlijk en gemakkelijke verzorging zeer geschikt zijn in iedere tuin. Varens verzorgen is erg eenvoudig. Iedere varensoort verlangt namelijk een licht vochtige bodem en heeft geen direct zonlicht nodig om te groeien. Hierdoor zijn varens ook bijzonder populair als binnenplant in de hal of woonkamer. Bekijk hieronder alle varensoorten die we kweken in onze eigen kwekerij en laat u inspireren.

Varens kopen

Hieronder vindt u ons complete aanbod varenplanten uit eigen kwekerij. Met behulp van diverse zoekfilters heeft u uw favoriete varens zo gevonden. U filtert eenvoudig op bijvoorbeeld eindhoogte, prijs en standplaats.

Varensoorten

Bij Kwekerij Online vindt u verschillende varensoorten die we allemaal zelf kweken. De varenplant is een plant die niet snel in de bloei staat. Iedere soort heeft echter wel zijn eigen unieke bloem. In sommige gevallen kan de bloem erg geuren, waardoor het in sommige gevallen verstandig is om de bloem te verwijderen. Bovendien kost de bloem de plant een hoop onnodige energie. Hieronder vindt u de populairste varensoorten van Kwekerij Online:

Varens verzorgen

Varens onderhouden is zeer eenvoudig vanwege het feit dat u de varenplant nooit hoeft te snoeien. Het af en toe verwijderen van de bruine bladeren is voldoende. Varens verplanten of stekken is vrij lastig, maar een nieuwe varenplant vanuit zaad laten opgroeien behoort wel tot de mogelijkheden. Varens gedijen het best in een schaduwrijke omgeving. Wanneer de bladeren van uw varens een gele kleur aannemen, is dit een teken dat de varenplant te veel zonlicht krijgt. Naast een schaduwrijke omgeving, groeien varens het best in een vochtige ondergrond. Krijgen de bladeren vlekken of bruine randen? Dan krijgt de varen te veel water toegediend.

Varens binnen in huis

Varenplanten komen zowel binnen als buiten Europa voor in gebieden met een relatief hoge luchtvochtigheid. Varens zijn echter ook zeer geschikt om binnen te planten, waardoor u geniet van een krachtige kamerplant en bovendien profiteert van een goede luchtvochtigheid in uw woning. Daarnaast zuivert een varenplant de lucht in uw woning, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. De luchtzuiverende werking van de verschillende varensoorten is dan ook een prettige bijkomstigheid op kantoor of in huis.

Varens buiten in de tuin

Net zoals veel van onze vaste planten, kunnen de meeste varensoorten bij Kwekerij Online zeer goed tegen de koude wintermaanden. Bovendien blijven een aantal soorten, zoals de naaldvaren, dubbelloofvaren en eikvaren zelfs groen tijdens de winter. Hierdoor geniet u ook in de koude wintermaanden van een groene achter- of voortuin.

Vragen? Neem contact op

Heeft u een vraag over onze varens of heeft u hulp nodig bij de verzorging van varens? Neem dan gerust contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.