Bel 06 5361 3984 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Siergrassen

Siergrassen nemen steeds meer toe in populariteit. Het is een fijne tuinplant die makkelijk te combineren is met andere vaste planten in de tuin. Ze blijven zelfs in de winter vaak mooi en zijn op zijn mooist vanaf de nazomer tot einde herfst. Het aanbod aan deze planten in onze webwinkel is groot en u kunt gebruik maken van enkele zoekfilters voor het gemak. Zo is er te filteren op planthoogte, bloeikleur, standplaats, prijs en bloeiperiode. Zo hebt u uw favoriete siergras zo gevonden!

Verschillende siergrassen soorten

Kwekerij Online biedt een groot assortiment aan verschillende soorten siergrassen waaronder de 'Festuca Glauca', de ‘Sesleria caerulea’ en de ‘Imperata cylindrica Red Baron’. Een groot aanbod en ruim voldoende keuze. Het is ook mogelijk om een haag te creëren met deze onderhoudsvriendelijke plant. Plant hiervoor meerdere stekken en laat ze in een rij opgroeien, eventueel bestaat de haag uit meerdere soorten voor het speelse effect.

Siergras in pot of langs het water

Siergrassen passen uitstekend aan de waterkant, ze horen van nature bij elkaar. Met een vijver in de tuin mag siergras eigenlijk niet ontbreken. Siergras in een pot langs de kant of rechtstreeks in de border gepland. De weerspiegeling van het siergras op het water van de vijver is een prachtig gezicht. Let wel op wanneer u besluit het siergras in een pot te planten! De plant heeft voldoende voeding en vocht nodig om goed te kunnen groeien én bloeien.

Onderhoud aan een siergras tuin

Alle siergrassen soorten zijn onderhoudsvriendelijk, het kost weinig moeite de plant compact te houden. Wanneer de plant te groot word graaft u deze uit om de kluit te halveren (Tip; de meest vitale en jongste delen zitten aan de rand van de kluit!). Vervolgens plant u het siergras deels weer terug in de grond en geeft de plant direct voldoende water. Vrijwel alle siergrassen soorten snoeit u in het voorjaar en dit doet u tot zo'n 30 cm boven de grond.

Siergrassen kopen bij Kwekerij Online

Op deze pagina vind je het uitgebreide assortiment aan siergras van Kwekerij Online netjes gesorteerd. Siergrassen kopen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week tegen zeer scherpe prijzen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of advies. Als planten kwekerij met vele jaren ervaring helpen wij graag met raad en daad. Gemakkelijk online planten bestellen, zo vanuit uw stoel!