Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Siergrassen

Vanwege de grote verscheidenheid en eenvoudige verzorging zijn siergrassen zeer populaire vaste planten voor in de tuin. Bovendien zijn veel soorten siergras zeer goed te combineren met andere tuinplanten en blijven ze mooi in de winter. Op die manier heeft u ook in de winter een volle, groene tuin. Alle siergrassen kweken we in onze eigen kwekerij, waardoor u bent verzekerd van kwalitatief hoogstaande siergrassen. Bekijk hieronder ons complete aanbod en vernieuw uw tuin met de mooiste siergrassen voor zowel de zomer als winter.

Siergrassen kopen

Welke soorten siergras zijn er?

Siergrassen zijn er in allerlei hoogtes en kleuren, waardoor u gemakkelijk dynamiek creëert in uw tuin. Bovendien zijn veel van onze soorten siergras geschikt voor zowel bloembakken als de volle grond, waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Siergrassen vormen de basis van een mooie winter- en zomertuin en zijn allemaal goed te combineren met onze vaste planten. De populairste siergrassen voor iedere tuin zijn de volgende soorten:

Heeft u professionele hulp nodig bij het samenstellen van uw droomtuin? Neem dan gerust contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. Aan de hand van uw wensen geven we u deskundig advies over de meest geschikte soorten siergras.

Wanneer moet ik siergrassen snoeien?

Alle soorten siergras zijn zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor het relatief weinig tijd en energie kost om de plant compact, mooi en bloeiend te houden. Toch hebben siergrassen, net als alle andere vaste planten, regelmatig een kleine onderhoudsbeurt nodig. Om uw siergrassen in goede staat te houden, moet u ze snoeien. De beste tijd om uw siergrassen te snoeien is het voorjaar. U snoeit de plant dan terug tot ongeveer 30 cm.

Siergrassen scheuren

Bijna alle soorten siergrassen groeien in de breedte, waarbij de kern van de planten zijn kracht verliest. Voor het behoud van een compacte en gezonde plant, is het dan ook noodzakelijk om uw siergras om de 3 tot 4 jaar te 'scheuren'. Tijdens het scheuren van uw siergras verwijdert u de verzwakte kern. Om dit te doen is het nodig om de gehele plant uit te graven en de kluit te splitsen zodat er meerdere siergrassen ontstaan. Hierbij verwijdert u de kern van de kluit en plant u de gezonde plantdelen aan de buitenkant van de kluit opnieuw. Zodra u de gezonde delen opnieuw heeft gepland, is het verstandig om ze direct water te geven.

Siergrassen planten

Bij Kwekerij Online kweken we alle siergrassen in potten, waardoor ze bij afname al beschikken over een zeer krachtig wortelgestel. Hierdoor is het mogelijk om de meeste siergrassen het hele jaar door te planten, tenzij de grond bevroren is. Op die manier zorgen we ervoor dat u het hele jaar door nieuwe siergrassen kunt kopen. Een aantal siergrassen, die minder winterhard zijn, plant u het beste in het voorjaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor Pampasgras. Ook zijn siergrassen geschikt om in bloembakken te planten met behulp van voedingsrijke potgrond.

Siergrassen border

Een zeer populaire manier om siergrassen te planten is de siergrassen border, waarbij u kleine of grote groepen verschillende siergrassen bij elkaar plant. Het mooiste effect creëert u door lage siergrassen aan de rand van de border te planten en grote, hoge planten zoals rietsoorten in het midden van de border. Hierdoor zorgt u voor een echte eyecatcher in uw voor- of achtertuin in zowel de zomer als winter. Uiteraard is het ook mogelijk om een sierhaag te creëren met deze onderhoudsvriendelijke plantensoort. Plant hiervoor meerdere stekken in een rij, waarbij u gebruikmaakt van verschillende soorten siergras voor het speelse effect.

Vragen? Neem contact op

Heeft u vragen over onze siergrassen of heeft u deskundige hulp nodig bij het inrichten van uw tuin met siergras? Neem dan contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. We nemen spoedig contact met u op en beantwoorden al uw vragen.