Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Lavendel

Een van de populairste vaste planten voor in de achter- en voortuin: lavendel. Bij Kwekerij Online vind je een ruim aanbod verschillende lavendel planten: van blauwe en paarse tot roze lavendel. Lavendel staat bekend om zijn rijke geur en mediterrane uitstraling die past in iedere tuinsoort. Laat je inspireren en bekijk ons ruime aanbod lavendel planten uit onze eigen kwekerij.

Onze lavendel planten

Lavendel kopen

Bij Kwekerij Online kweken we alle lavendel planten zelf in onze eigen kwekerij. Lavendel online kopen bij Kwekerij Online is dan ook zeer eenvoudig. Op iedere productpagina vind je alle kenmerken van het type lavendel, selecteer je eenvoudig de gewenste hoogte van de plant en het gewenste aantal. Ben je tevreden over je keuze en wil je de bestelling voltooien? Druk dan op de knop 'nu kopen', waardoor je automatisch wordt doorgestuurd naar je winkelmandje. Controleer je bestelling en druk vervolgens op 'doorgaan naar kassa'. Hier vul je jouw persoonlijke gegevens in, maak je de keuze uit bezorgen of afhalen en selecteer je eenvoudig de gewenste betaalmethode. Bij Kwekerij Online betaal je veilig en snel via iDEAL, overboeking, Bancontact en SOFORT Banking. Nadat je de betaling voldaan hebt, ontvang je een bevestigingsmail van ons.

Kenmerken lavendel

Ons aanbod bestaat uit verschillende lavendel planten die allemaal geschikt zijn voor ons klimaat. Iedere lavendelsoort heeft zijn eigen kenmerken en verzorgingstechnieken die je vindt op onze productpagina's. In het algemeen gelden de volgende kenmerken voor onze lavendel planten:

Bladhoudend/bladverliezend: Bladhoudend
Eindhoogte : 30-100 cm
Bloeiperiode: Zomermaanden: juni - augustus
Standplaats: Zon
Bloeikleur: Blauw, paars en wit
Snoeien: Twee keer per jaar: voor en na de bloei

Lavendel verzorgen

De verzorging van lavendel is zeer eenvoudig, maar dient goed te gebeuren om de vaste plant mooi te houden. Lavendel is van oorsprong een struik, geen vaste plant. Desalniettemin is lavendel zeer geschikt als vaste plant in de voor- en achtertuin. De plant kan goed tegen droogte en is goed te combineren met andere vaste planten uit het mediterrane klimaat. Om lavendel goed te verzorgen is het van belang om hem op een juiste wijze te planten en te onderhouden.

Lavendel planten

Het is mogelijk om lavendel het gehele jaar te planten, tenzij het vriest en de grond bevroren is. Wanneer je lavendel tijdens vorst plant, is het mogelijk dat de kluiten bevriezen en de groei belemmerd wordt of de plant zelfs afsterft. Lavendel kent zijn oorsprong aan de Middellandse Zee waar de temperaturen in de zomermaanden hoog oplopen en de bodem de juiste temperatuur krijgt. We raden je dan ook aan om lavendel te planten in het voorjaar. In de maanden maart t/m juni is de Nederlandse bodem voldoende opgewarmd en profiteert je nieuwe lavendel direct van de eerste voorjaarszon. Nadat je de lavendel geplant hebt, is het verstandig om hem direct te snoeien. Zo zorg je ervoor dat de plant de eerste zomer niet groeit, waardoor hij energie en kracht bespaart om later mooi en sterk te worden.

Lavendel water geven

Lavendel heeft niet veel water nodig, dus we raden aan om te planten niet handmatig water te geven. In Nederland regent het meer dan voldoende om het vochtgehalte van lavendel op peil te houden. Daarentegen is het ten tijde van lange droogte wél verstandig om je lavendel planten van water te voorzien. Let er hierbij wel op dat je niet te veel water geeft.

Onderhoud lavendel

Net als alle andere vaste planten van Kwekerij Online, heeft lavendel onderhoud nodig. Het regelmatig onderhouden van je lavendel zorgt ervoor dat de levensduur van de planten kan uitlopen tot wel 20 jaar. Naast het goed planten van lavendel, is snoeien een van de belangrijkste aandachtpunten.

Lavendel snoeien in het voorjaar

Om ervoor te zorgen dat de lavendelstruiken lang meegaan, mooi en compact blijven, is het noodzakelijk om de lavendel 2 keer per jaar te snoeien. De gewenste periode van de eerste snoeibeurt is in de maanden maart en april en dus vóór de bloei van de plant. Tijdens de eerste snoeibeurt knip je ongeveer 1/3 deel van de lavendel bij. Zorg er tijdens het snoeien van lavendel voor dat je de takken niet te dicht bij het kale hout afknipt. Hierdoor bestaat namelijk de kans dat de takken niet meer terug groeien. Zorg er dan ook voor dat je altijd een klein stukje tak overhoudt. Hier zal tijdens de bloei weer een nieuwe tak uitgroeien.

Lavendel snoeien in het najaar

De tweede snoeibeurt is in de maanden augustus en september en dus na de bloeiperiode. Deze snoeibeurt is een stuk kleiner dan de eerste in het voorjaar. Tijdens het snoeien van lavendel in het najaar verwijder je de uitgebloeide bloemen en knip je de lavendelstruik weer in vorm.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over onze lavendelsoorten of advies nodig bij het verzorgen, snoeien en onderhouden van lavendel? Neem dan gerust contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. We beantwoorden graag al je vragen en helpen je verder.