Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Bamboe plant kopen

Voor het creëren van een mediterrane en wintergroene tuin, zijn bamboe planten dé beste optie. We beschikken over een ruim assortiment bamboe soorten: zowel woekerende als niet-woekerende bamboe soorten. Hierdoor vindt u geschikte bamboe planten voor uiteenlopende doeleinden, zoals een wintergroene bamboehaag. U koopt een bamboe plant uit onze eigen kwekerij al vanaf slechts € 12,- per stuk. Bekijk ons ruime aanbod bamboe soorten en laat u inspireren.

Bamboe soorten

Er bestaan grofweg twee soorten bamboe planten: woekerende en niet-woekerende bamboe. Beide soorten zijn uitermate geschikt om in de tuin de plaatsen als solitaire plant in een bak of pot, maar ook als haagplant. Een bamboehaag zorgt voor een mediterrane sfeer en de nodige privacy door de dichtbegroeide afscheiding met de tuin van de buren. Welk soort bamboe het meest geschikt is voor uw tuin, is afhankelijk van het beoogde doeleinde. Hieronder leest u meer informatie over beide bamboe soorten.

Niet-woekerende bamboe

Niet-woekerende bamboe planten groeien vanuit een compacte kluit en maken geen ondergrondse uitlopers aan, waardoor deze vaste plant netjes op zijn plaats blijft. Wanneer u kiest voor niet-woekerende bamboe, bent u er dus zeker van dat er geen nieuwe bamboescheuten ontspringen. Niet-woekerende bamboe is dan ook zeer eenvoudig te onderhouden en verzorgen. Een van de meest populaire niet-woekerende bamboe soorten is Fargesia.

Fargesia

Fargesia bamboe planten woekeren niet en zijn zowel geschikt voor in een pot als in de vaste grond. De Fargesia bamboe gedijt het best in een lichtvochtige grond en kan zelfs in de halfschaduw als volledige schaduw staan. Herkenbaar voor Fargesia bamboe planten zijn de vrij dunne halmen en het fijne blad.

Vanwege de dichte begroeiing en de eenvoudige verzorging zijn alle Fargesia soorten geschikt om een bamboehaag mee te vormen.

Bamboehaag

Bent u op zoek naar geschikte bamboe planten voor een dichtbegroeide bamboehaag? Dan raden we u aan om te kiezen voor de niet-woekerende bamboe: Fargesia nitida 'Great Wall'. Deze bamboe soort groeit zeer snel en kent een hoge dichtheid, waardoor u niet in staat bent om door de bamboehaag heen te kijken.

Woekerende bamboe

Naast niet-woekerende bamboe, vindt u bij Kwekerij Online ook woekerende bamboe. Deze bamboe soort maakt wel uitlopers in de grond, waardoor hij zich langzaam uitbreidt. Het ontstaan van nieuwe bamboescheuten is echter eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van een goede wortelbegrenzer. De woekerende bamboe soorten worden doorgaans hoger dan niet-woekerende bamboe en groeien sneller en dichter, waardoor ook deze soort zeer geschikt is als haagplant. Phyllostachys is de bekendste woekerende bamboe soort en is eveneens zeer geschikt als losse tuinplant.

Phyllostachys

Verreweg de populairste woekerende bamboe plant: Phyllostachys. Met name de Phyllostachys aurea is vanwege zijn karakteristieke, dikke, geelgroene bamboe stengels immens populair. De Phyllostachys aurea groeit op iedere grondsoort en gedijt het best in de zon of halfschaduw. Evenals Fargesia bamboe, is Phyllostachys winterhard, waardoor u ook in de winter van een groene tuin geniet. Bij Kwekerij Online vindt u twee soorten woekerende bamboe, namelijk:

Hoe moet ik bamboe planten?

Voor het planten van bamboe is het belangrijk dat er tijdens het planten geen vorst aan de grond is. Wanneer u kiest voor woekerende bamboe, raden we aan een goede wortelbegrenzer te gebruiken. Zo voorkomt u dat de bamboe zich uitbreidt op plekken waar u dat niet wilt. Worteldoek is hierbij niet voldoende. Bamboe planten doet u eenvoudig in slechts X stappen:

  1. Graaf een gat dat twee keer zo breed is als de kluit van de bamboe plant.
  2. Strooi compost of mest in het gat.
  3. Plaats de compacte kluit in het gat.
  4. Vul de lege ruimte om de kluit aan met potgrond totdat de bamboe plant stevig staat.
  5. Geef de bamboe plant direct een beetje water.

Bamboe verzorging

Bladhoudend/bladverliezend: Bladhoudend
Eindhoogte: 70 cm – 1000 cm
Standplaats Zon en halfschaduw
Bloeikleur: Groen, geel
Snoeien: 2 keer per jaar: oude stengels bij de grond wegknippen
Bemesting: 2 keer per jaar: tussen maart t/m juni & juli t/m oktober
Water geven: Veel water nodig in de zomermaanden

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze bamboe planten of heeft u hulp nodig met het uitzoeken van de juiste bamboe soort? Neem dan gerust contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. We helpen u graag verder.