Krent - Amelanchier lamarckii (Bosplantsoen)

Zoekt u een andere maat? Vraag dan een offerte aan.
€ 2,90

* Vereiste velden

Meer informatie?
Bel 0612797867
 • Verzendkosten € 19,95
  (In Nederland m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering

Product informatie

Bladhoudend/bladverliezend: Bladverliezend
Belangrijke melding: Zoekt u een andere maat? Vraag dan een offerte aan.
Eindhoogte : 200 cm of hoger
Bloeiperiode: Voorjaar

Product omschrijving

De Amelanchier lamarckii, ook wel krentenstruik genoemd, is een bladverliezende en inheemse struik die we op veel plaatsen in Nederland zien. In bossen en singels, maar ook in de tuin is de krent een prachtige verschijning.

Wat opvalt aan deze struik is de prachtige en rijke bloei in het voorjaar. In april verschijnen er veel roomwitte bloemen en tijdens de bloei begint de krent uit te lopen met roodbruine bladeren. Later worden de bladeren van de krent groen van kleur en verschijnen er bessen (krenten) aan de struik. In het najaar verkleurt het blad van de krentenstruik van geel naar oranje, wat zorgt voor een prachtig effect.

De uiteindelijke hoogte van deze krentenstruik is ongeveer 500 cm.

Eigenschappen krentenstruik

Bladhoudend: Nee

Bloei: Ja, in het voorjaar

Uiteindelijke hoogte: tot 500 cm

Standplaats: Elke grondsoort, zon en schaduw

Toepassing: In singels of als solitair in de tuin

Krentenstruik planten

Een krentenstruik is ideaal om een krentenhaag mee te maken. Plant de krentenstruiken bijvoorbeeld aan de rand van je tuin om een mooie, natuurlijke afscheiding te maken. Door van tevoren te bepalen hoe je je haag eruit wil laten zien, kun je goed inschatten hoeveel je er nodig hebt. Wil je graag snel een dichte haag van krentenstruiken? Plant dan een dubbele rij. Geef je de groei wat meer tijd of heb je een beperkt budget? Dan kun je voor een enkele rij kiezen. We raden aan om tijdens het planten Pokon te gebruiken. Dit is een beuken en hagenvoeding die de krentenstruik voedt en de grond verbetert.

Krentenstruik snoeien

Om de Amelanchier lamarckii goed in vorm te houden, adviseren we om hem minstens een keer per jaar te snoeien. Het beste moment hiervoor is wanneer de bloei van de krentenstruik vermindert. Als het boompje onderaan kaal wordt, snoei je de oude takken weg. Zo krijgt hij weer meer licht.

Krentenboom kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van krentenbomen om er bijvoorbeeld een haag mee te creëren? Vraag dan een offerte aan. Geef hierin aan wat je wensen zijn en onze specialisten helpen je verder.

Meer informatie over de Amelanchier lamarckii?

Wil je graag meer weten over deze krentenstruik? Neem dan contact op met onze ervaren specialisten. Ze helpen je graag verder. Bel ons via 0612797867 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl.

Meer informatie?
Bel 0612797867
 • Verzendkosten € 19,95
  (In Nederland m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering