Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Klimplanten

Een snelgroeiende en groene aanwinst voor iedere voor- en achtertuin: klimplanten. Ze zijn niet alleen geschikt om een kale muur, pergola of schutting mee op te fleuren, maar geven uw tuin ook meer diepte. Bovendien zijn klimplanten veruit de populairste tuinplant voor het creëren van een natuurlijke tuinafscheiding. Iedere soort klimplant heeft relatief weinig ruimte nodig, waardoor er voor iedere tuin wel een geschikte soort klimplant bestaat. Kwekerij Online beschikt over een zeer ruim en gevarieerd assortiment klimplanten: van groenblijvende, winterharde klimplanten tot rijk bloeiende eenjarige klimmers. U koopt onze klimmende tuinplanten in pot of direct met een compleet klimplantenrek die direct als schutting fungeert. Dankzij de snelgroeiende klimplanten geniet u al zeer snel van een dichtbegroeide, groene haag. Ontdek hieronder ons complete aanbod.

Onze klimplanten

Klimplanten kopen bij Kwekerij Online

Klimplanten kopen doet u zeer snel en eenvoudig bij Kwekerij Online. We bieden een uitgebreid assortiment aan met tientallen klimplant soorten. Met behulp van de filters aan de linkerzijde selecteert u eenvoudig op onder andere de prijs, kleur, bladhoudend of bladverliezend, eindhoogte, bloeiperiode en nog veel meer. Zo krijgt u snel een selectie van de klimplanten die overeenkomen met uw wensen. Wenst u meer informatie te krijgen over bepaalde klimplant soorten of heeft u deskundige hulp nodig met het planten, snoeien of onderhouden van uw klimplanten? Neem gerust contact met ons op via onderstaande knoppen. Onze deskundigen helpen u graag verder.

06 - 127 978 67 info@kwekerijonline.nl

Klimplant soorten

Of u nu een tuin in de schaduw heeft of een muur in de volle zon wilt verfraaien, bij Kwekerij Online vindt u altijd een geschikte soort klimplant die past bij uw situatie en wensen. Zo bieden we onder andere zelfhechtende klimplanten aan, zoals de rijkbloeiende klimhortensia of de Hedera. Laatstgenoemde staat ook wel bekend onder de term 'Klimop' en is zeer geschikt als klimplant op een schutting of muur. Daarnaast vindt u bij Kwekerij Online ook tal van rankende klimplanten met bijvoorbeeld vruchten of bessen en beschikken we over een breed assortiment prachtige klimrozen.

Denk ook eens aan de geurende klimplanten, zoals de kamperfoelie of jasmijn, die vooral op zomeravonden een heerlijke geur afgeven of aan de wilde wingerd die met zijn koperkleurige bladeren in de herfst een echte blikvanger is.

Welke soort klimplant past het best bij mijn tuin?

Voordat u een klimplant kiest, is het belangrijk te weten welke soorten klimplanten het beste bij uw tuin passen en welke ondersteuning ze eventueel nodig hebben. Dit is onder andere afhankelijk van de doel die de nieuwe klimplanten moeten dienen. Hieronder lichten we een aantal bekende klimplant soorten nader toe.

Zelfhechtende klimplanten

De zelfhechtende klimplanten maken zelf hechtwortels waarmee ze zich vasthouden aan een muur, schutting, gaasmat of pergola. Populaire zelfhechtende klimplanten zijn onder andere de Hedera, wilde wingerd, Trompetbloem en Klimhortensia. De zelfhechtende klimplanten groeien doorgaans zeer snel, waardoor uw haag of muur snel dichtbegroeid zal zijn.

Rankende klimplanten

Rankende klimplanten klimmen omhoog door met hun rankende takken of uitlopers ergens omheen te draaien. Met een draad of een stukje gaas zijn deze planten goed te begeleiden. Populaire rankende klimplanten zijn onder andere de clematis, druif, kiwi, blauwe regen, kamperfoelie en de gele hop.

Lei klimplanten

In tegenstelling tot de zelfhechtende en rankende klimplanten, hebben lei klimplanten veel ondersteuning nodig om te klimmen. Ze moeten vastgemaakt worden aan bijvoorbeeld een klimplantenrek, pergola of rozenboog, zoals de klimroos, vuurdoorn en winterjasmijn.

Voor alle klimplant soorten geldt: hoe meer zon, hoe rijker de planten gaan groeien en bloeien. Moet een klimplant in de schaduw komen te staan, dan is de Hedera altijd een goede keuze. Maar ook de vuurdoorn of klimhortensia met zijn mooie witte bloemen doen het doorgaans erg goed in een schaduwrijke omgeving.

Groenblijvende klimplanten: onze winterharde klimplanten

De meeste klimplanten zijn in de winter niet groenblijvend. De winterharde klimplanten die wel hun blad behouden zijn hedera's, Toscaanse jasmijn, lonicera henryi en clematis armandii. Door groenblijvende klimplanten met bijvoorbeeld zomerbloeiers, zoals clematis en kamperfoelie te combineren, geniet u het hele jaar door van uw klimplanten. Op deze wijze kunt u ook zelfhechtende klimop als 'klimrek' laten dienen.

De beste klimplant voor de schutting

De bekendste zelfhechtende klimplant is de Hedera hibernica, ook wel bekend als de 'klimop'. Dit is een makkelijke, sterke, snelgroeiende klimplant die het op iedere grondsoort goed doet, zowel in de zon als in de schaduw. Het is een groenblijvende plant en wordt daarom vaak gebruikt om tegen schuttingen, muren of beton- of gaaspanelen op te laten groeien. Voor een snel resultaat plant u 5-6 klimplanten per strekkende meter. Ze worden ook in kant-en-klare hagen verkocht waarmee op eenvoudige wijze een groene afscheiding tussen tuinen kan worden gemaakt.

Contact opnemen met Kwekerij Online

Heeft u vragen over het onderhouden of planten van klimplanten in uw voor- of achtertuin? Neem dan direct contact op met een van onze deskundigen. We helpen u graag verder met het mooi maken en houden van uw tuin met onze prachtige klimplanten.

06 - 127 978 67 info@kwekerijonline.nl