Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Klimplanten

Klimplanten zijn een aanwinst voor iedere tuin. Ze zijn niet alleen geschikt om een kale muur, pergola of schutting op te fleuren, ze geven de tuin diepte en zijn te gebruiken als natuurlijke tuinafscheiding. Omdat ze weinig ruimte nodig hebben is er voor iedere tuin wel een passende klimplant te vinden. Bij Kwekerij Online kunt u een ruim assortiment aan verschillende soorten klimplanten kopen, van groenblijvende, winterharde planten tot rijk bloeiende eenjarige klimmers. U kunt een klimplant in pot kopen of met een compleet klimplantenrek die direct als schutting kan worden geplaatst. Omdat de planten in de regel vlot groeien kunt u al snel genieten van een groene of bloeiende haag.

Heeft u uw soort niet op de site kunnen vinden? Neem contact op via mail of chat, wij kunnen u vertellen welke soorten nog meer leverbaar zijn.

Verschillende klimplanten soorten

Of u nu een tuin in de schaduw heeft of een muur op de volle zon wilt verfraaien, u kunt altijd wel een geschikte klimplant kopen die het goed zal gaan doen. Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten zelfhechtende klimplanten, zoals de hedera of rijk bloeiende klimhortensia, verschillende rankende klimplanten met bijvoorbeeld vruchten of bessen, en er is een uitgebreid aanbod aan prachtige klimrozen. Denk ook eens aan geurende klimplanten, zoals de kamperfoelie of jasmijn, die vooral op zomeravonden een heerlijke geur geven of aan een wilde wingerd die met zijn koperkleurige bladeren in de herfst een echte blikvanger is.

De juiste klimplanten kopen

Voordat u een klimplant kiest is het belangrijk te weten welke soorten klimplanten het beste bij uw tuin passen en welke ondersteuning ze eventueel nodig hebben.

Zelfhechtende klimplanten maken zelf hechtwortels waarmee ze zich vasthouden aan een muur, schutting, gaasmat of pergola, zoals de hedera, wilde wingerd, trompetbloem en klimhortensia.

Rankende klimplanten klimmen omhoog door met hun rankende takken of uitlopers ergens omheen te draaien. Met een draad of een stukje gaas kunnen deze planten goed begeleid worden, zoals de clematis, druif, kiwi, blauwe regen, kamperfoelie en de gele hop.

Lei klimplanten hebben veel ondersteuning nodig om te klimmen. Ze moeten vastgemaakt worden aan bijvoorbeeld een klimplantenrek, pergola of rozenboog, zoals de klimroos, vuurdoorn en winterjasmijn.

Hoe meer zon, hoe rijker de planten gaan groeien en bloeien. Moet een klimplant in de schaduw komen te staan, dan is de hedera altijd een goede keuze. Maar ook de vuurdoorn of klimhortensia met zijn mooie witte bloemen kunnen het daar erg goed doen.

Combineer klimplanten en geniet het hele jaar

De meeste klimplanten zijn in de winter niet groenblijvend. De winterharde klimplanten die wel hun blad behouden zijn hedera’s, toscaanse jasmijn, lonicera henryi en clematis armandii. Door groenblijvende klimplanten met bijvoorbeeld zomerbloeiers, zoals clematis en kamperfoelie, te combineren kunt u het hele jaar door genieten van uw klimplanten. Op deze wijze kunt u ook zelfhechtende klimop als ‘klimrek’ laten dienen.

Hedera: de natuurlijke groene schutting

De bekendste zelfhechtende klimplant is de Hedera hibernica (ofwel ‘klimop’). Dit is een makkelijke, sterke, snelle groeier die het op iedere grondsoort goed doet, zowel in de zon als in de schaduw. Het is een groenblijvende plant en wordt daarom vaak gebruikt om tegen schuttingen, muren of beton- of gaaspanelen op te laten groeien. Voor een snel resultaat plant u 5-6 planten per strekkende meter. Ze worden ook in kant & klaren hagen verkocht waarmee op eenvoudige wijze een groene afscheiding tussen tuinen kan worden gemaakt.

Klimplanten kopen bij Kwekerij Online

Online klimplanten bestellen doet u makkelijk en voordelig via onze webshop. U kunt ook langs komen in onze kwekerij. Wij leveren de klimplanten snel bij u thuis via onze transportservice. Meer informatie of vragen over klimplanten? Neem dan contact op met de tuindeskundigen van Kwekerij Online.