Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Rhododendron

De Rhododendron is een winterharde heester die bloeit in het voorjaar van april t/m mei. De ideale standplaats voor iedere Rhododendron soort is een plek in de halfschaduw. Daarnaast gedijt een Rhododendron het best in een zure tuingrond en wortelt de heester oppervlakkig. De eindhoogte van de meeste Rhododendrons is 200 centimeter, maar er zijn ook Dwergrhododendrons met een eindhoogte van slechts 50 t/m 80 centimeter. Bekijk hieronder ons complete aanbod Rhododendron soorten en verrijk uw tuin.

Onze Rhododendron soorten

Rhododendron kopen

Een Rhododendron kopen doet u zeer eenvoudig bij Kwekerij Online. We bieden een uitgebreid assortiment aan met diverse Rhododendron soorten. Via de filters aan de linkerkant selecteert u eenvoudig op bladhoudend of bladverliezend, eindhoogte, bloeiperiode, bloeikleur en standplaats. Voor meer informatie of advies over onze planten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaande knoppen.

06 - 127 978 67 info@kwekerijonline.nl

Rhododendron snoeien

Een Rhododendron snoeien is noodzakelijk om hem in de juiste vorm te houden. Het betreft een trage groeier, waardoor hij weinig snoeiwerk vraagt. Om de plant een mooie vorm te bezorgen, is snoeien echter noodzakelijk. Dat doet u het best vanaf half april tot eind mei. Bloemen die uitgebloeid zijn, kunt u best zo vlug mogelijk verwijderen. Dat maakt de plant sterker. Dode takken verwijdert u in het najaar.

Rhododendron planten

De Rhododendron is niet veeleisend, waardoor u hem op iedere plek in uw tuin kunt planten. Zo voelen Rhododendrons zich zowel thuis in de volle zon als in halfschaduw. Let op: met name in de warme zomermaanden raden we wel aan om uw Rhododendrons te beschermen tegen de felste middagzon. Kies dus bij voorkeur een plek in uw tuin die midden op de dag in de (half)schaduw staat. Uw Rhododendron planten op een plek waar de zon nauwelijks tot niet schijnt, raden we sterk af. Iedere Rhododendron soort heeft namelijk voldoende zonlicht nodig om te groeien en bloeien.

Uw Rhododendron planten is het hele jaar mogelijk omdat onze Rhododendrons potgekweekt zijn. De plant heeft een goed bewerkte en onderhouden standplaats met voldoende aangepaste voeding nodig. Kies bij voorkeur een standplaats met een hoge zuurtegraad tussen de 4,5 en 6 Ph. Beschikt u niet direct over zure tuingrond? Meng dan wat tuinturf door de grond op de plek waar u uw Rhododendron wilt planten. Een veelgemaakte fout bij het planten van Rhododendrons is dat ze te diep worden geplant, waardoor de wortels zwak worden door een zuurstoftekort. We raden dan ook aan om het wortelgestel vlak onder het oppervlak te planten.

Standplaats: zon of halfschaduw

Periode: gehele jaar

Grondsoort: zure tuingrond

Aantal per M2: 1 tot 3 Rhododendrons per m2

Populairste Rhododendron soorten

Er zijn verschillende soorten Rhododendrons met verschillende kleuren bloemen en eindhoogtes, namelijk: Dwergrhododendrons, hoge Rhododendrons, de Rhododendron Mollis en de Japanse Rhododendron Azalea. De eindhoogte varieert van gemiddeld 0,5 meter tot maximaal 3 meter. Elke Rhododendron soort heeft zijn eigen bloeitijd. De meesten dragen schitterende bloemen in allerlei verschillende kleuren vanaf begin april tot eind april. Deze bloeiperiode duurt meestal een viertal weken. Het is mogelijk om de bloeiperiode in uw voor- of achtertuin te verlengen door verschillende Rhododendron soorten in uw tuin te planten. De ene soort bloeit namelijk net wat later dan de andere soort, waardoor u zo lang mogelijk geniet van een zeer levendige en kleurrijke tuin.

Rhododendron Azalea

De Japanse Azalea is familie van de Rhododendron, maar heeft in vergelijking tot andere Rhododendron soorten een kleinere eindhoogte. De Rhododendron Azalea kent namelijk een eindhoogte van maximaal 100 centimeter. Binnen de Japanse Azalea bestaan er verschillende soorten, waardoor u altijd wel een Japanse Azalea in de gewenste kleurstelling vindt. De Rhododendron Azalea bloeit in het voorjaar en is een bladverliezende heester.

Dwergrhododendron

Zoals je term al aangeeft, is de Dwergrhododendron de kleinere variant van de reguliere Rhododendron. Deze variant blijft een stuk kleiner en kent zijn oorsprong in het hooggebergte, waardoor de heester zeer winterhard is. Het is zijn compacte Rhododendron soorten met een maximale eindhoogte van 50 - 80 centimeter. Evenals de andere soorten valt de bloeitijd van de Dwergrhododendron in het voorjaar: april t/m mei.

Is de Rhododendron winterhard?

Ja, een Rhododendron is een winterharde plant, waardoor u ook in de wintermaanden geniet van een groene voor- of achtertuin.

Rhododendron groeisnelheid: groeit een Rhododendron snel?

Reguliere Rhododendrons kennen een eindhoogte van +- 2 meter en groeien, afhankelijk van de standplaats, ongeveer 30 centimeter per jaar.

Contact opnemen met Kwekerij Online

Heeft u vragen over onze Rhododendron soorten of heeft u behoefte aan persoonlijk advies omtrent het verzorgen van Rhododendron planten? Neem dan contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. We voorzien u graag van persoonlijk en deskundig advies op maat.

06 - 127 978 67 info@kwekerijonline.nl