Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Rhododendron

De rhododendron maakt deel uit van de uitgebreide familie van de heesters. Zowel in je tuin als op je terras is hij met zijn prachtige bloemen de absolute blikvanger. Om er maximaal van te genieten is een regelmatig en aangepast onderhoud noodzakelijk. Deze plant kun je deze even goed gebruiken als natuurlijke afsluiting, als achtergrond voor andere bloeiende tuinplanten, tussen bomen, op open plaatsen in je tuin of om tuinpaden op te fleuren. Hij voelt zich best op een zure ondergrond.

Wanneer is de rhododendron op zijn mooist?

Er zijn verschillende soorten rhododendrons met verschillende kleuren bloemen en hoogtes. Hun hoogte varieert van gemiddeld een halve tot maximaal drie meter. Je hebt de dwergrhododendrons, hoge rhododendrons, de rhododendron mollis en de japanse azalea. Elke soort heeft zijn eigen bloeitijd. De meesten dragen schitterende bloemen in alle kleuren vanaf begin april tot eind april. Deze bloeiperiode duurt meestal een viertal weken. Je kunt deze periode verlengen door verschillende soorten in je tuin of op je terras te plaatsen.

Rhododendron planten

De rhodondendron is niet veeleisend zodat je hem op vele plaatsen kunt planten. Ze voelen zich zowel thuis in volle zon als in half schaduw. Bescherm hem wel tegen de felste middagzon. Plaatsen in je tuin waar de zon nauwelijks schijnt of in een op het noorden gerichte tuin zijn evenwel sterk af te raden. Je rhododendron planten kan het hele jaar door omdat al onze rhododendrons potgekweekt zijn. De plant vraagt een goed bewerkte en onderhouden standplaats met voldoende aangepaste voeding. Kies een standplaats met een hoge zuurtegraad (Ph) tussen de 4,5 en 6, het beste kunt u bij het planten wat tuinturf door de grond mengen. Velen planten hun bloeiende heester te diep waardoor zijn wortels zwak blijven wegens een gebrek aan voldoende zuurstof. Plaats daarom zijn wortelgestel juist onder het grondoppervlak.

Rhododendron snoeien

Een Rhododendron snoeien is noodzakelijk om hem in de juiste vorm te houden. Het betreft een trage groeier waardoor hij weinig snoeiwerk vraagt. Om de plant een mooie vorm te bezorgen is snoeien echter noodzakelijk. Dat doe je het best vanaf half april tot eind mei. Bloemen die uitgebloeid zijn kun je best zo vlug mogelijk verwijderen, dat maakt de plant sterker. Dode takken verwijder je in het najaar.

Rhododendron kopen

Een rhododendron kopen doe je best bij Kwekerij Online. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan met diverse soorten. Via de filters aan de linkerkant kun je eenvoudig filteren op bladhoudend of bladverliezend, eindhoogte, bloeiperiode, bloeikleur en standplaats. Voor meer informatie of advies over onze planten kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.