Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Hortensia's

Wie kent hem niet, de Hortensia. Ze zijn er in veel soorten, maten en bloemkleuren. Prachtige grote bloemen in rose- en blauwtinten, grote witte bollen of schitterende sierlijke pluimen. Eigenlijk is er voor iedereen wel een soort te vinden die hij of zij mooi vindt. Ze zijn een aanwinst voor elk huis, tuin en balkon. Wil je een hortensia kopen? Dan ben je bij Kwekerij Online aan het juiste adres. We bieden een uitgebreid assortiment aan met diverse soorten hortensia’s

Hortensia soorten

Hortensia’s zijn bladverliezende tuinplanten. De meeste mensen kennen vooral de boeren- of bolhortensia (Hydrangea macrophylla) en de pluimhortensia. De boerenhortensia zag men vroeger veel langs de muren bij boerderijen omdat de boerenhortensia veel water uit de grond opneemt. De boerenhortensia is er in veel verschillende kleuren met zowel bolbloemen als schermbloemen. Daarnaast kennen we de pluimhortensia (Hydrangea paniculata), die hoger wordt dan de bolhortensia en in pluimvorm bloeit. Er komen daarnaast steeds meer nieuwe soorten op de markt, zoals bijvoorbeeld de Hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens) en de Hydrangea aspera.

Hortensia snoeien

Een veel gehoorde vraag is hoe de Hortensia gesnoeid moet worden en vooral ook wanneer dit moet gebeuren. In koele klimaten, zoals het onze, gebeurt dit in het voorjaar. In warmere klimaten wordt aangeraden juist in het najaar te snoeien. De Hortensia bloeit op het hout van het voorgaande jaar. Regelmatig snoeien zorgt voor een betere en vollere bloei. Bij volwassen, volgroeide planten worden zwakke, dunne scheuten verwijderd. Als er veel oude scheuten aan de struik zitten, kunt u het beste enkele scheuten tot ca. vijf centimeter boven de grond terug snoeien. De overige oude scheuten kunt u het beste terugsnoeien tot dertig centimeter boven de grond op een naar buiten wijzend "oog". Uitgebloeide takken en jonge scheuten snoeit u ook terug tot circa 30 centimeter boven de grond. Uit het oog waarop afgeknipt wordt, groeit vervolgens de nieuwe bloeischeut. Alle pluimhortensia’s ( hydrangea paniculata ) en de Annabelle ( hydrangea arborescens Annabelle ) bloeien op 1 jarig hout, deze soorten kunnen dus elk voorjaar tot ongeveer 20 cm hoogte teruggesnoeid worden

Hortensia planten

De boeren- of bolhortensia groeit het beste in vochtige grond en houdt zowel van een plek in de zon als in de halfschaduw. De pluimhortensia staat echter het liefst op een droge, zonnige plaats. Kent u de Hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens ‘Annabelle’) ook al? Ze heeft werkelijk prachtige witte/witgroene bloemen. Zij heeft het liefst een mooi zonnige plekje in uw tuin en houdt van droge, goed afwaterende grond.

Hortensia kopen

Op Kwekerij Online kunt u direct en snel diverse soorten Hortensia's kopen. Zowel de boeren- of bolhortensia in schitterende kleurschakeringen als de prachtig bloeiende pluimhortensia vindt u op onze webshop. Ook de Hortensia Annabelle vindt u op onze webshop. U zult zien dat wij een uitgebreid assortiment Hortensia's te koop hebben. U kunt er van op aan dat wij dit steeds uitbreiden met de nieuwste soorten die op de markt komen. Dit houden onze inkopers zelf scherp in de gaten.