Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Hortensia

Wie kent hem niet: de hortensia. Ze zijn er in veel soorten, maten en bloemkleuren. Prachtige grote hortensia bloemen in roze- en blauwtinten, grote witte bollen of schitterende sierlijke pluimen. Eigenlijk is er voor iedereen wel een hortensia soort te vinden die hij of zij mooi vindt. Ze zijn een aanwinst voor elk huis, tuin en balkon. Wilt u een hortensia kopen? Kwekerij Online biedt een uitgebreid assortiment aan met diverse hortensia soorten, waardoor u altijd de ideale hortensia plant vindt. Bekijk hieronder ons complete aanbod.

Onze soorten hortensia

Hortensia kopen

Bij Kwekerij Online kunt u direct en snel diverse soorten hortensia kopen. Zowel de boeren- of bolhortensia in schitterende kleurschakeringen als de prachtig bloeiende pluimhortensia vindt u in onze webshop. Daarnaast vindt u bij ons ook de populaire hortensia Annabelle. U zult zien dat we een uitgebreid assortiment hortensia's te koop hebben. We breiden ons assortiment voortdurend uit met de nieuwste soorten hortensia die op de markt komen.

Hortensia soorten

Hortensia's zijn bladverliezende tuinplanten. De meeste mensen kennen vooral de boeren- of bolhortensia (Hydrangea macrophylla) en de pluimhortensia. De boerenhortensia zag men vroeger veel langs de muren bij boerderijen omdat de boerenhortensia veel water uit de grond opneemt. De boerenhortensia vindt u in veel verschillende kleuren met zowel bolbloemen als schermbloemen. Daarnaast kennen we de pluimhortensia (Hydrangea paniculata), die hoger wordt dan de bolhortensia en in pluimvorm bloeit. Er komen daarnaast steeds meer nieuwe hortensia soorten op de markt, zoals de hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens) en de Hydrangea aspera.

Hortensia eigenschappen

Plantsoort: Heester
Bloemkleur: Blauw, roze, wit, groen
Eindhoogte: 60 – 300 cm
Bloeiperiode: Mei tot september
Standplaats: Zon – halfschaduw
Grondsoort: Normale grond
Maximum aantal per M2: 3 tot 5 stuks
Hortensia snoeien: Voorjaar: februari tot april

Hortensia snoeien

Een veel gehoorde vraag is 'Hoe en wanneer moet ik mijn hortensia snoeien?'. In koele klimaten, zoals het onze, gebeurt dit in het voorjaar. In warmere klimaten wordt aangeraden juist in het najaar te snoeien. De hortensia bloeit op het hout van het voorgaande jaar. Regelmatig uw hortensia snoeien zorgt voor een betere en vollere bloei. Bij volwassen, volgroeide planten worden zwakke, dunne scheuten verwijderd. Als er veel oude scheuten aan de struik zitten, kunt u het beste enkele scheuten tot ca. 5 centimeter boven de grond terug snoeien. De overige oude scheuten kunt u het beste terugsnoeien tot dertig centimeter boven de grond op een naar buiten wijzend "oog". Uitgebloeide takken en jonge scheuten snoeit u ook terug tot circa 30 centimeter boven de grond. Uit het oog waarop afgeknipt wordt, groeit vervolgens de nieuwe bloeischeut. Alle pluimhortensia's (Hydrangea paniculata ) en de Annabelle (Hydrangea arborescens Annabelle ) bloeien op 1-jarig hout. Deze hortensia soorten kunnen dus elk voorjaar tot ongeveer 20 cm hoogte teruggesnoeid worden.

Hortensia planten

De boeren- of bolhortensia groeit het beste in vochtige grond en houdt zowel van een plek in de zon als in de halfschaduw. De pluimhortensia staat echter het liefst op een droge, zonnige plaats. Kent u de hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens 'Annabelle') ook al? Ze heeft werkelijk prachtige witte/witgroene bloemen. Zij heeft het liefst een zonnig plekje in uw tuin en houdt van een droge, goed afwaterende grond.

Hortensia verzorgen

De hortensia is een onderhoudsarme plant die zowel in de tuin als binnen geplant kan worden. Iedere hortensia soort heeft echter relatief veel water nodig en gedijt het best in een plek met veel (indirect) zonlicht. Wanneer u uw hortensia's binnen plant, adviseren we om 2 keer per week een kleine hoeveelheid water te geven, zodat de grond te allen tijde lichtvochtig blijft. Let er bij hortensia water geven wel altijd op dat u niet te veel water geeft. Hierdoor kan er namelijk een laag water onder in de pot ontstaan, waardoor er geen zuurstof meer bij de wortels komt en er rotting ontstaat.

Vragen? Neem contact op

Heeft u vragen over onze hortensia soorten of deskundig advies nodig bij het verzorgen, snoeien en onderhouden van uw hortensia's? Neem dan gerust contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl.