Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Beukenhaag

De beukenhaag is een van Nederlands populairste haagplanten waarmee u eenvoudig en op natuurlijke wijze een scheiding in uw voor- of achtertuin aanbrengt. Bij Kwekerij Online bieden we uitsluitend beukenhagen van de hoogste kwaliteit. Dankzij onze ruime voorraad houden we de prijzen per beukenhaag laag en profiteert u van een snelle levertijd van slechts enkele werkdagen. Een beukenhaag kopen doet u bij Kwekerij Online snel eenvoudig en snel via onze webshop, waarbij u de keuze heeft tussen onder andere de groene beukenhaag, rode beukenhaag en haagbeuk. Bekijk hieronder ons complete aanbod en ontdek de kwaliteit van onze beukenhagen.

Beukenhaag kopen

Haagbeuk of beukenhaag

De termen beukenhaag en haagbeuk worden door veel mensen door elkaar gebruikt, terwijl het twee totaal verschillende haagplanten zijn. Zo behoort de beukenhaag tot de familie van de beuken en behoort de haagbeuk tot de familie van de berken. Het grootste en belangrijkste verschil tussen beide haagplanten is het feit dat de beukenhaag bladhoudend is en de haagbeuk bladverliezend. De beukenhaag is dan ook een stuk populairder dan de haagbeuk omdat u bij de beukenhaag ook in de wintermaanden profiteert van een dichtbegroeide haag. Daarnaast verschillen beide haagplanten ook qua uiterlijk van elkaar. Zo beschikt de beukenhaag over een glanzend blad met een ronde bladrand, terwijl de haagbeuk is voorzien van matte bladeren met een gekartelde bladrand.

De Latijnse benaming voor de haagbeuk is Carpinus Betules. Deze haagplant loopt al vroeg in het voorjaar uit en laat in november al zijn blad vallen. De beukenhaag loopt iets later uit maar is dus wel het hele jaar begroeid. Bovendien staat de beukenhaag bekend om zijn mooie bladverkleuring in het najaar. De beukenhaag groeit langzamer dan de haagbeuk en is iets gevoeliger voor verbranding na het snoeien. Toch kan het zijn dat het verstandiger is om een haagbeuk te kopen in verband met de grondsoort. Een haagbeuk gedijt namelijk beter op een natte, kleiachtige grond, terwijl de beukenhaag juist beter gedijt op een drogere zandgrond.

Beukenhaag bladhoudend of bladverliezend

Een beukenhaag is bladhoudend, waardoor deze haagplant ook in de wintermaanden zorgt voor een dichtbegroeide haag. In de herfst kleuren de groene, glanzende bladeren langzaam oranje/bruin. In de winter heeft u dan ook een dichtbegroeide haag in uw voor- of achtertuin. In het voorjaar, als de beukenhaag weer uitloopt, laten ze het oude bruine blad pas vallen. Een haagbeuk daarentegen verliest in de wintermaanden al zijn blad, waardoor de beukenhaag een stuk populairder is als haagplant.

Groene beukenhaag

De groene beukenhaag staat bekend als de Fagus Sylvatica en kenmerkt zich door de felgroene bladeren tijdens de zomermaanden die in het najaar langzaam overgaan tot oranje en bruin, waardoor er ook in de herfst een prachtig kleurenpallet ontstaat. Net als de rode beukenhaag, behoudt ook de groene beukenhaag zijn blad in de winter. Zo geniet u ook in de wintermaanden van privacy in uw voor- of achtertuin. Zodra er nieuwe groene bladeren ontstaan in het voorjaar, verliest de groene beukenhaag zijn bruine bladeren.

Rode beukenhaag

De Latijnse benaming voor de rode beukenhaag is Fagus Sylvatica Atropunicea. De rode beukenhaag groeit minder snel dan de groene beukenhaag, maar geeft uw voor- of achtertuin wel een unieke sfeer en kleur mee. De rode bladeren veranderen in de warme zomermaanden in paarsachtige bladeren, waardoor ze een echte eyecatcher van de tuin vormen.

Beukenhaag planten wanneer?

Het planten van een beukenhaag of haagbeuk kan het beste in de periode van november t/m eind april. In deze periode zijn de beukenhagen in rust, waardoor dit het beste moment is om ze te verplanten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het najaar de ideale periode om een beukenhaag te planten. Uiteraard moet de grond niet bevroren zijn wanneer u uw beukenhaag plant. Zodra u de beukenhaag eenmaal geplant heeft, maakt het niet meer uit of het later vriest of sneeuwt. Bij Kwekerij Online bieden we de beukenhagen aan met kale wortel, waardoor er geen kluit of pot aan de haagplant zit. Zorg er dan ook voor dat de wortels van uw nieuwe beukenhaag niet uitdrogen of te lang boven de grond zijn. Komt u niet aan het planten van uw beukenhaag toe? Dan raden we aan om hem tijdelijk op te kuilen, zodat de wortels altijd onder de grond blijven.

Beukenhaag planten: stap voor stap

Een beukenhaag planten doet u zelf eenvoudig via onderstaand stappenplan:

  1. Span een draad of touw op de plaats waar de beukenhaag komt, zodat het een mooie rechte lijn wordt
  2. Spit een geul van ongeveer 30 cm breed en 20 tot 30 centimeter diep
  3. Meng het gespitte zand met een beetje Topstart: een bodemverbeteraar die schimmels bevat die de beukenhaag nodig heeft om een goede start te maken
  4. Strooi een laagje Topstart onder in de geul
  5. Zet de beukenhagen in het midden van de geul, zodat ze met de wortels onder het maaiveld staan
  6. De afstand tussen iedere beukenhaag moet ongeveer 20 cm zijn
  7. Vul de geul verder met het zand dat u met Topstart heeft gemengd
  8. Trap de grond om ge beukenhagen goed aan en zorg ervoor dat de beuken mooi rechtop staan

Wilt u een dubbele rij met beukenhaag planten? Maak da geul dan iets breder en plant de beukenhagen om en om. De afstand tussen iedere beukenhaag dient in dat geval ongeveer 25 cm te zijn. Wanneer de beukenhagen staan, is het verstandig om de haag direct te snoeien, zodat deze van onderaf ook mooi vol en dicht wordt.

Hoeveel planten heb ik nodig voor een beukenhaag?

Wilt u een nieuwe beukenhaag planten met groene of rode beukenhaag, maar weet u niet precies hoeveel beukenhagen u nodig heeft? Om extra kosten te voorkomen en nog steeds te genieten van een dichtbegroeide beukenhaag, raden we aan om uw beukenhagen ongeveer 20 cm van elkaar af te planten. Zo heeft u +- 5 beukenhagen per meter nodig. Heeft u hulp nodig bij het planten van uw beukenhaag of het inschatten van het aantal benodigde haagplanten? Neem dan contact op met een van onze specialisten via onderstaande knoppen.

06 - 127 978 67 info@kwekerijonline.nl

Beukenhaag snoeien

Hoe en wanneer kan ik het beste mijn beukenhaag snoeien? De hagenbeuken kunt u 2 tot 3 keer per jaar snoeien. De eerste keer zo rond de langste dag van het jaar (juni) en de tweede keer rond eind augustus of begin september. Een beukenhaag snoeien doet u van onder naar boven en is het makkelijkst met een scherpe heggenschaar. Een paar weken na het snoeien van uw beukenhaag loopt hij weer mooi en fris uit. Als u vanaf het begin goed snoeit, voorkomt u dat de beukenhaag kaal wordt aan de onderkant. Voor optimaal onderhoud van uw beukenhaag, bemest u de grond in het voorjaar met organische meststof of koemest korrels.

Beukenhaag in pot of met kale wortel?

Vanaf eind oktober tot eind april zijn de haagplanten in rust en kunnen de beukenhagen uit de volle grond verplant worden. Deze worden dan geleverd met kale wortel. Wanneer er nieuw blad aan de beukenhaag komt, is het plantseizoen voorbij. Dan is het alleen mogelijk om beukenhagen in pot te kweken. Een beukenhaag in pot staat dus al een seizoen in de pot, waardoor ze goed geworteld zijn. Doordat ze zoveel fijne wortels hebben, kunnen ze het hele jaar door geplant worden, zonder risico van uitval. Het is echter wel belangrijk om af en toe goed water te geven, zodat de beukenhagen niet uitdrogen. Het voordeel van de beukenhaag met kale wortel is de prijs, waardoor we ze aanbieden tegen de scherpste prijs.

Kwekerij Online: dé beukenhaag kwekerij

De beukenhaag is een veel verkochte en populaire haagplant. De Latijnse benaming voor beukenhaag is Fagus Sylvatica. Een beukenhaag vermeerdert zich via zaadjes die op de grond vallen. Wanneer de zaden ontkiemen en uitlopen, ontstaat er een nieuwe beuk. Nadat de beukenhagen een aantal jaar op de kwekerij hebben gestaan en meerdere keren verplant zijn, bieden we de beukenhagen aan in uiteenlopen maten. Bijvoorbeeld voor het planten van een beukenhaag. Bij Kwekerij Online vindt u twee soorten beukenhagen, namelijk de groene en de rode beukenhaag. De Latijnse benaming voor de rode beukenhaag is Fagus Sylcatica Atropurpunicea en wordt gekenmerkt door zijn donkerrode bladeren. In tegenstelling tot de haagbeuk, kennen de groene en rode beukenhaag geen gekartelde bladrand maar een ronde.

Contact opnemen met Kwekerij Online

Bent u op zoek naar een goede beukenhaag kwekerij waar u een kwalitatief hoogwaardige beukenhaag kunt kopen? Bij Kwekerij Online vindt u een groene beukhaag, rode beukenhaag en haagbeuk van hoge kwaliteit tegen de scherpste prijs. Tevens bieden we u professioneel advies over alles wat u moet weten. Uiteraard zijn we niet alleen een beukenhaag kwekerij, maar hebben we een zeer uitgebreid assortiment waar we je graag alles over vertellen. Voor vragen of meer informatie neemt u eenvoudig contact met ons op via onderstaande knoppen.

06 - 127 978 67 info@kwekerijonline.nl