Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Fruitbomen

Vers fruit plukken uit eigen tuin, wie wil dat nu niet? Met een paar fruitbomen in de tuin kunt u ieder seizoen weer genieten van een nieuwe oogst appels, peren, kersen, pruimen of ander fruit. Op Kwekerij Online kunt u eenvoudig verschillende soorten en maten online fruitbomen kopen, van goede kwaliteit, voor een betaalbare prijs. Fruitbomen zijn niet alleen geliefd om hun vruchten, door hun prachtige bloesems zijn ze ook een sieraad in iedere tuin. Ook geven wij u graag advies over het uitkiezen van de juiste fruitboom, het planten, snoeien en het verdere onderhoud.

Fruitbomen kopen, groot aanbod aan fruitboom soorten

Of u nu een kleine tuin heeft of over flink wat ruimte beschikt, voor iedere tuin is wel een geschikte fruitboom te vinden. Binnen ons aanbod appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen, notenbomen en andere soorten fruitbomen, verkopen we verschillende rassen (‘cultivars’), in uiteenlopende hoogtes; van laagstam tot hoogstam. U kunt ook een fruitboom kopen in 'leivorm', die smal zijn en breed uitlopen, en daardoor relatief weinig ruimte innemen of als afscheiding geschikt zijn.
Heeft u een boom op het oog? Let dan op de bestuiving. Een fruitboom heeft andere fruitbomen van de dezelfde vruchtsoort nodig om te kunnen bloeien en vruchten te dragen. Kies bij een enkele boom dan voor een zelf bestuivende boom.


Fruitbomen planten, wanneer kan dat?

Fruitbomen uit pot kunt u het hele jaar door planten. Bomen uit de volle grond plant u het beste van oktober tot en met april, omdat ze dan in rust zijn. Fruitbomen planten is niet moeilijk, maar het moet goed voorbereid worden om te zorgen dat de bomen goed aanslaan en goed gaan groeien en bloeien. Wilt u fruitbomen verplanten omdat ze bijvoorbeeld meer ruimte nodig hebben? Dan volgt u dezelfde stappen.

Laagstam: graaf een gat 30 cm diep en 40-50 cm doorsnee. Meng de uitgegraven aarde met topstart grond. Gooi wat grond op de bodem van het gat en zet de boom er in. Vul het gat met de rest van de aarde, schud de boom zodat de grond zich goed verdeelt om de wortels, en stamp de grond goed aan.

Halfstam en hoogstam: graaf een gat van 30-40 cm diep en 50-60 cm doorsnee. Plaats in het gat een boompaal aan de westkant van de boom en eventueel een tweede aan de andere kant (met een tussenruimte van 50cm). Meng topstart door de uitgegraven grond en meng wat in het gat. Plaats de boom in het gat en vul af met de rest van de grond. Schud de boom licht voor de verdeling van de aarde om de wortels en stamp de grond goed aan. Bevestig de band om de boom en aan de paal. De band moet onder de laagste takken zitten zodat deze niet worden beschadigd. Zorg ook dat de entplek van de fruitboom nooit onder de grond komt.


Fruitbomen snoeien

Voor de groei en succesvolle bloei van fruitbomen is snoeien heel belangrijk; als er veel bloesemhout wordt aangemaakt kunnen er meer vruchten gaan groeien. Het moment van snoeien is afhankelijk van de soort boom. Als je te vroeg snoeit kunnen bomen aangetast worden door ziektes.

Pitvruchtbomen, zoals appelbomen en perenbomen, worden tussen januari en april gesnoeid. Bij het snoeien knip je oude takken, die weinig vrucht geven, weg op ca. 10 cm van de stam. Snoei altijd bij droog weer en niet tijdens strenge vorst. In de zomer kan nog een keer worden gesnoeid om de bomen wat uit te dunnen, meer licht te geven en daarmee de vruchtgroei te bevorderen.

Steenvruchtbomen zijn bijvoorbeeld perziken, kersen, pruimen en abrikozen. Deze fruitbomen moeten niet in de winter worden gesnoeid, maar vlak na de bloei in april/mei of vlak na de pluk in augustus/september.

Kwekerij Online kan u verder informeren over het snoeien, het onderhoud of advies geven als u een fruitboom gaat verplaatsen.


Fruitbomen online bestellen

Bestel voordelig uw fruitbomen online en kies uit ons uitgebreide aanbod op onze. Via onze uitstekende transportservice leveren wij de bomen snel bij u thuis. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Onze fruitboom experts staan u graag te woord.