Buxushaag - Buxus sempervirens

€ 2,25
uitverkocht
Meer informatie?
Bel 0612797867
 • Verzendkosten € 19,95
  (In Nederland m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering

Product informatie

Bladhoudend/bladverliezend: Bladhoudend

Product omschrijving

De Buxus sempervirens is een bekende en veelgebruikte haagplant. De Buxus is een langzaam groeiende en groenblijvende haagplant die zich zeer goed laat snoeien en dus ook goed geschikt is voor vorm snoei. De Buxus sempervirens kan tot wel 200 cm hoog worden en loopt in het voorjaar uit met lichtgroene scheuten die later naar donkergroen verkleuren. Het is een makkelijke en sterke haagplant die een zeer dichte structuur heeft en van voedzame grond houdt. Buxus mag niet langdurig in het water staan, want dan verkleurt hij naar lichtgroen of geel.

Eigenschappen Buxus sempervirens

Bladhoudend : Ja

Bloei : n.v.t.

Uiteindelijke hoogte : tot 200 cm

Groei per jaar : 5-15 cm

Hoe vaak snoeien : 1-3 x per jaar

Winterhardheid : Zeer goed

Standplaats : Zon, schaduw, halfschaduw, voedzame grond, niet te nat

Aantal per meter : 7

Buxushaag kopen

Bij Kwekerij Online kun je uitstekende kwaliteit Buxushagen kopen voor een goede prijs. De Buxus is een veel aangeplante haagplant. Hij groeit langzaam, is groenblijvend en leent zich uitstekend voor vorm snoeien. Bovendien verdraagt hij zowel zon als schaduw. Wanneer je ervoor kiest om Buxus te kopen, dan ben je bij Kwekerij Online verzekert van kwaliteit. Al onze planten worden direct geleverd vanuit onze eigen kwekerij. Hierdoor kunnen wij over het algemeen de plant binnen 3 werkdagen bij u thuis afleveren. Doorgaans wordt het pakket binnen 24 uur verstuurd, er zijn echter uitzonderingen en daarom houden wij een maximaal van 10 dagen levertijd aan.

Kant en Klaar hagen

De Buxus sempervirens is verkrijgbaar als Kant en Klaar haag . Deze hagen worden in de kwekerij opgekweekt en vele keren gesnoeid voordat je ze koopt. Op deze manier heb je direct een volle haag op de juiste hoogte. Wanneer je een kant en klare Buxushaag gaat kopen, kan deze direct in de volle grond gezet worden. Je bestelt je Buxus online en deze wordt snel bij je thuis bezorgd. Wanneer je hier advies bij nodig hebt, neem je contact met ons.

Buxus sempervirens planten

Je wilt de Buxushaag planten? Graaf dan eerst geul, waar je de haag inzet. Hierna vul je het gat aan met zowel aarde als aanplantgrond. Je moet er wel voor zorgen dat je de grond goed stevig aandrukt en genoeg water geeft. Om de uitloop te bevorderen kun je na het planten van de Buxushaag deze terugsnoeien.

Buxus snoeien

Het snoeien van een Buxushaag is een precies werkje. Zeker wanneer je de Buxus in een vorm gaat snoeien. Je kunt de Buxus het hele jaar door in vorm snoeien. Maar bij felle zon en als het vriest is het niet verstandig de Buxus te snoeien. Wij adviseren tweemaal per jaar te snoeien voor een mooie strakke haag. Mei en september zijn goede snoeimaanden voor de Buxushaag.

Meer informatie?
Bel 0612797867
 • Verzendkosten € 19,95
  (In Nederland m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering