Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Eikenboom

Bij Kwekerij Online vindt u de twee populairste eikenbomen: de zomereik en de Amerikaanse eik. Beide soorten eikenbomen kweken we in onze eigen kwekerij en koopt u eenvoudig en snel online. Door zelf onze eikenbomen te kweken én dankzij onze korte lijnen met verschillende andere kwekerijen, leveren we eikenbomen van uiteenlopende groottes. Alle eikenbomen worden met passie en zorg, én onder de meeste ideale omstandigheden gekweekt, waardoor u altijd bent verzekerd van een mooie en vitale eikenboom. Bekijk hieronder ons complete aanbod eikenbomen.

Eikenboom kopen

Eikenboomsoorten

Eiken kenmerken zich door hun kracht, robuuste uitstraling, weersbestendigheid en zeer lange levensduur. Er bestaan veel soorten eikenbomen, zoals de zomereik, Amerikaanse eik, moeraseik, steeneik, kurkeik, Turkse eik, wintereik en nog veel meer. Veruit de bekendste eikensoorten zijn de zomereik en de Amerikaanse eik. De zomereik groeit in bijna iedere grondsoort en bloeit het mooist in een zonrijke omgeving. Zonder menselijke verzorging groeit de zomereik uit tot een zeer grote boom, zoals je vaak ziet in bossen en parken. Daarentegen kunnen zomereiken ook als haag functioneren, zolang de eik op de juiste momenten gesnoeid wordt. De Amerikaanse eik groeit zeer snel en kenmerkt zich door zijn vlamkleurige bladeren tijdens de herfst.

Zomereik

De zomereik, die ook wel bekend staat als Quercus robur of Europese eik, is een van de bekendste boomsoorten in Nederland en komt dan ook in vrijwel alle natuurlijke bossen in ons land voor. Van alle eikenboomsoorten is de zomereik de soort die het oudst kan worden. In Nederland vind je zelfs eikenbomen die meer dan 1000 jaar oud zijn. Naast het feit dat veel insecten en vogels zich huisvesten in de zomereik, zorgt deze eikensoort voor voedsel voor verschillende diersoorten. De zomereik produceert namelijk eikels.

Zomereik bladeren

In de herfst verliest de zomereik zijn bladeren, waardoor de grond van vele bossen in Nederland rood en oranje kleurt. De bladeren van een zomereik gaan in de herfst namelijk over van groen naar brons- en vlamkleurig. De bladeren van de zomereik zijn relatief klein en voelen een beetje leerachtig aan. De stam van de zomereik is zeer krachtig en wordt dan ook vaak gebruikt voor het bouwen van meubels of huizen.

Amerikaanse eik

Net als de zomereik, is de Amerikaanse eik een oersterke en statige eikensoort. De Latijnse benaming voor de Amerikaanse eik is Quercus rubra. Deze eikensoort kent eveneens een lange levensduur en is zeer opvallend vanwege zijn hoogte en omvang. Net als de zomereik is de Amerikaanse eik een oersterke boom en is hij bestand tegen luchtverontreiniging, extreme temperaturen en aanslag van strooizout.

Amerikaanse eik blad

Ook de bladvorm en bladgrootte verschillen ten opzichte van de Europese eik. Het blad van de Amerikaanse eik is namelijk aanzienlijk groter dan die van de zomereik. Daarnaast is het blad een stuk puntiger in vergelijking met de bladeren van een zomereik. De bladkleur van beide eikensoorten is vrijwel identiek, alleen zijn de bladeren van de Amerikaanse eik iets lichter van kleur.

Eikenboom snoeien

Eikenbomen groeien zeer snel en kunnen tientallen meters hoog worden, waardoor ze ook vaak in of langs het bos geplant worden. Op deze plekken kunnen de eikenbomen vrij groeien en worden ze vaak ook niet gesnoeid. Wanneer de eikenbomen echter langs een weg of in een woonwijk geplaatst worden, is het echter van belang om de eikenbomen regelmatig te snoeien. De beste tijd om een eik te snoeien is tijdens de warme zomermaanden. Let er bij het snoeien van eikenbomen op dat u de takken niet te dicht bij de stam afzaagt. Ook is het belangrijk om slechts een klein deel van de takken (ongeveer 20%) te verwijderen. Wanneer u de eikenboom verder snoeit, zullen er alleen maar meer nieuwe takken ontstaan.

Contact opnemen

Heeft u vragen over onze eikenbomen of heeft u hulp nodig bij het planten of verzorgen van uw eikenbomen? Neem dan contact met ons op via 06 127 978 67 of stuur een e-mail naar info@kwekerijonline.nl. We helpen u graag verder.