Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Bosplantsoen

Bosplantsoen & singelbeplanting worden vaak gebruikt voor de aanplant van bossen, houtwallen, singels, vogelbosjes in deze catagorie vind u o.a : meidoorn, sleedoorn, krent, hazelaar, hondsroos, bottelroos, kardinaalsmuts, gelderse roos, lijsterbes, vlier, es, els, eik, beuk, berk etc.

Wat is bosplantsoen?

In Nederland zijn vele vormen van bosplantsoen te koop die door zowel hoveniers, boomkwekers als in de bosbouw gebruikt worden. De veelal inheemse struiken en bomen worden in een gespecialiseerde kwekerij gekweekt, vanwaar wij deze direct aan de klant leveren.

Bekende bosplantsoen soorten zijn:

Daarnaast zijn ook de krent, meidoorn, sleedoorn, hazelaar en kardinaalsmuts populaire vormen van bos plantsoen.


Bosplantsoen planten

Traditiegetrouw wordt bosplantsoen vooral aangewend voor het aanleggen van afscheidingen, hagen, windkeringen, houtwallen, singels of het planten van bos. De maanden november tot en met april zijn het meest geschikt om bosplantsoen te planten, aangezien zowel de bomen als de struiken op dat moment in de rust verkeren.

Wil je in de periode mei tot en met oktober bosplantsoen aanleggen? Dan is het vaak aan te raden hiervoor pot gekweekt te gebruiken. In beide gevallen is het gebruikelijk om het een plantafstand van zo'n 80 tot 150 centimeter aan te houden, maar de precieze afstand zal per soort verschillen. Indien het gaat om de aanleg van een haag zal de bosplantsoen plantafstand kleiner zijn en zijn er al snel 4 tot 5 planten per strekkende meter nodig.

De precieze indeling zal vaak vastgelegd worden in een tuinontwerp of beplantingsplan, waarin het patroon waarin planten verdeeld worden wordt bepaald. Dit patroon noemen we het plantverband.


Bosplantsoen snoeien

De winter is de beste periode van het jaar om bosplantsoen te snoeien. Omdat de meeste bomen en struiken op dit moment geen bladeren dragen en de groei stilstaat, is dit het moment dat bos planten verjongd wordt doormiddel van snoeien en nieuwe uitlopers een kans te geven. Doe je dit niet dan zal de beplanting te weinig ruimte en licht hebben en groeit het omhoog op zoek naar de zon. Iele en dunne planten zijn het gevolg.


Bosplantsoen kopen

Bij het bosplantsoen kopen wordt een onderscheid gemaakt tussen het aankopen van jongen planten of volwassen bomen kopen. Jonge planten worden veelal geleverd in bossen van 10 tot 25 stuks met kale wortel. Deze boompjes zijn veelal tussen de 40 en 150 centimeter hoog en wordt, zoals al het bos plantsoen, geleverd in een plastic zak om de wortels tegen uitdroging te beschermen.

Ben je op zoek naar de mooiste bosplantsoen bomen en struiken in bos en landschap? Kijk dan niet verder. Bij Kwekerij Online helpen we je met het vinden van de juiste bomen en struiken voor de beste prijs.