Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Dakbomen

Dakbomen zijn een prachtige natuurlijke overkapping. In de winter vormen de bomen een fantastische blikvanger. In de zomer zijn bomen een geweldige schaduw generator. Daarom staan de dakbomen ook wel bekend als de parasolbomen.

Ben jij van plan om je tuin naar een hoger niveau te tillen met deze karakteristieke bomen? Bij Kwekerij Online kan je kwalitatief mooie en natuurlijke dakbomen kopen. Bij Kwekerij Online vind je ontzettend veel dakbomen soorten.

Dakamberboom

Wil je dakbomen kopen? De dakamberboom is een waanzinnig mooie frisgroene winterharde boom. De boom groeit relatief rustig. De uitstraling van de boom is redelijk ruw. Dit komt met name door de eigenaardige bast van de boom. De bladeren van deze dakboom veranderen in de herfst in een prachtige rood/gele herfstkleur. De dakamberboom is een sterke en krachtige boom en kan groeien op alle soorten grond.

Dakbeuk

De dakbeuk is een winterharde dakboom die helemaal dicht kan groeien. De boom heeft een donkergroene dichte blad. Dit zorgt ervoor dat de dakbeuk een prachtige parasolvorm krijgt. In het voorjaar zijn de bladeren van de dakbeuk wat lichter groen. In de zomer verkleuren de bladeren en zullen ze donkerder groen ogen. In de winter wordt de boom niet kaal, maar zullen de bladeren bruin verkleuren. Pas in het nieuwe voorjaar vallen de bruine bladeren eraf en verschijnen er nieuwe bladeren aan de boom. Ook deze boom is sterk en krachtig en groeit op alle soorten grond.

Dakhazelaar

De winterharde dakhazelaar is een mooie landschappelijke boom onder de dakbomen soorten. De boom groeit relatief rustig. De uitstraling van de boom is redelijk ruw. Dit komt met name door de zachte en ruwe bast van de boom. Het blad van de dakhazelaar is groen gekleurd en relatief klein gepunt. Ook deze boom is sterk en krachtig en groeit op alle soorten grond.

Daklinde

De daklinde is een mooie frisgroene boom. De boom groeit relatief hard en groeit daardoor ook snel dicht. Al met het eerste voorjaarszonnetje vormt de daklinde een parasol. De daklinde groeit op alle grondsoorten en is winterhard.

Dakmoeraseik

De dakmoeraseik is een mooie frisse groeier. Het blad van de dakmoeraseik is kartelachtig. De boom groeit relatief rustig. De dakmoeraseik staat bekend vanwege de prachtige herfstbladeren. Richting de herfst verandert het blad in een prachtig roodachtige gloed. Deze boom groeit op alle grondsoorten en is winterhard.

Dakmoerbei

De dakmoerbei is een zeer bekende parasolboom. De boom groeit helemaal dicht en de bladeren vertonen veel overeenkomsten met de bladeren van de dakplataan. Deze dakboom groeit op alle grondsoorten, waardeert kalkrijke grond en is winterhard.

Dakplataan

De dakplataan is een van de meest gebruikte dakbomen soorten in de tuinwereld. De dakplantaan groeit relatief hard en snel dicht. In het voorjaar heeft deze karakteristieke boom donkergroene bladeren. De bladeren zijn relatief groot gepunt en er kleeft een stuifmeel aan. Ook de dakplataan groeit op alle grondsoorten en is winterhard.

Daksierappel

De daksierappel is een mooie frisgroene boom. Deze boom kenmerkt zich doordat het in de zomer vol bloeit met prachtige roze boezem. In het najaar hangt de sierboom vol met rode sierappeltjes. De bladeren zijn best klein gepunt. Ook deze dakboom groeit op alle grondsoorten en is winterhard.

Daksierkers

De daksierkers is een mooie frisgroene boom. Net als de daksierappel kenmerkt deze boom zich doordat het in de zomer vol bloeit met prachtige roze boezem. De boom heeft wortels die omhoog drukken. Daarom is het beter om deze boom niet langs een oprit te planten. Ook deze dakboom groeit op alle grondsoorten, behalve op hele natte grond en is winterhard.

Daksierpeer

De daksierpeer is een mooie frisgroene boom. Wil je unieke dakbomen kopen? De daksierpeer is er zo één! Deze boom kenmerkt zich doordat het in de zomer vol bloeit met prachtige witte boezem. Bij het ouder worden krijgt de stam een wat ruwere uitstraling. De bladeren zijn groen gekleurd en kleuren in het najaar donkerder groen. Ook deze dakboom groeit op alle grondsoorten en is winterhard.

Daksierprunus

De daksierpruim is een magnifieke roodkleurige boom. De sierwaarde van deze boom is zijn frisse rode kleur en roze bloemetjes. De bladeren zijn niet groen, maar rood. De boom groeit relatief hard en snel dicht. Bladeren zijn rood van kleur. Het is een relatief harde groeier die snel dichtgroeit Al met het eerste voorjaarszonnetje vormt de daksierprunus een parasol. Ook deze dakboom groeit op alle grondsoorten, behalve op hele natte grond en is winterhard.