Wegens onderhoud worden nog niet alle product afbeeldingen getoond. Excuses voor het ongemak.×
Bel 0612797867 of e-mail ons op info@kwekerijonline.nl, wij helpen u graag verder.

Bolbomen

Bent u op zoek naar een mooie bolboom voor in uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij ons vindt u prachtige bolbomen die uw tuin helemaal af maken. Dit soort bomen worden dan ook veel gebruikt in siertuinen. Verder zijn deze bomen geënt op een onderstam, waardoor de karakteristieke bolvorm behouden blijft. De bomen groeien dus over het algemeen niet meer in de lengte. Enkel de stam en de kroon worden ieder jaar breder en groter. Het grote voordeel van een bolboom is dat hij eenvoudig klein te houden is, waardoor hij ook in kleine tuinen geplaatst kan worden. Ook is een bolboom gemakkelijk te onderhouden.

Er bestaan diverse bekende bolbomen. Bekend zijn bijvoorbeeld de bolesdoorn, de bolacacia en de bolcatalpa. Andere voorbeelden van deze boom die u bij ons vindt zijn de bolesdoorn, de amberboom en de bolplataan.

Het onderhoud

Bolbomen zijn eenvoudig te onderhouden. Van belang is hoe vaak en hoe u de bomen snoeit. Het snoeien van de boom zal namelijk de grootte bepalen. Idealiter snoeit u de bolboom in april. U kunt de boom ieder, om het jaar of om iedere twee jaar snoeien. Hoe minder vaak u de kroon snoeit, hoe groter de kroon zal worden. Van belang is in ieder geval om de boom niet te snoeien wanneer het vriest. Dit is slecht voor de bolboom. Tot hoe ver u de boom terug snoeit is afhankelijk van de boom. Zo dient u de bolacacia en de bolesdoorn bijvoorbeeld tot enkele centimeters bij de stam af te knippen. Er zijn ook varianten waarbij u de takken alleen maar hoeft in te korten. De bolplataan is hier een voorbeeld van. Bij het snoeien is het verder van belang om een scherpe snoeischaar te gebruiken, zodat u de takken niet beschadigd. Een zaagje of een takkenschaar kan eventueel handig zijn voor dikkere takken.

Hoge kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd

Bolbomen kopen van Kwekerij Online staat garant voor uitstekende kwaliteit. Al onze planten worden direct geleverd vanuit onze eigen kwekerij. Hierdoor kunnen wij over het algemeen de plant binnen 10 werkdagen bij u thuis afleveren. Daarnaast zijn onze bomen ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Zo vindt bestelt u bij ons al een bolboom vanaf € 26,95!

Heeft u vragen of twijfels over de aanschaf van uw bolboom? Laat het ons dan gerust weten. Onze tuindeskundigen voorzien u graag van een gedegen advies en staan u graag te woord.

Daarom Kwekerij Online:

  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Snel geleverd
  • Gratis advies op maat
  • Veilig online betalen